Bericht in Hofweekblad van 15 november 2023

Eind 2023 hebben meer mensen dan in andere jaren hun tuin opgezegd. Om die reden heeft het bestuur op 15 november 2023 het onderstaande bericht in het Hofweekblad laten plaatsen.  De bijbehorende foto’s zijn helaas niet in de krant gekomen.

Volkstuinen te huur in Delden

Voor komend jaar zijn er weer volkstuinen te huur op Cramersweide en bij de Watertoren. Voor deze twee percelen is er nu geen wachtlijst meer. De tuinen zijn circa 100 m2 groot. Ervaren moestuinders kunnen ook een grotere tuin huren. Samen een tuin huren is altijd prima. Een kleinere tuin kan ook in overleg. Op www.volkstuindelden.nl is te zien welke tuinen nog te huur zijn.

Denkt u erover om met een moestuin te beginnen? Wacht dan niet tot het voorjaar, maar meld u nu aan via de website of per telefoon 0680 155 068. Dan kunt u na de winter, als het weer meezit, op tijd beginnen met het zaaien van o.a. peultjes, sugarsnaps, tuinbonen, bietjes en zomerworteltjes. De winter is ook de goede tijd om bessenstruiken, bramen of frambozen te poten. En om een zaaiplan te maken en zaad te bestellen.

Bovenaanzicht Cramersweide Foto: Jasper de Groot, Twickel

De volkstuinpercelen Cramersweide en Watertoren zijn pareltjes in het groen. Ze worden gehuurd van Twickel. Het zijn sfeervolle percelen met hagen en humusrijke zandgrond, die goed te bewerken is. U tuiniert op Cramersweide op ‘oale groond’. Een deel van de Cramersweide is al vanaf de eerste helft van de 19e eeuw als moestuin in gebruik voor de inwoners van Delden. Aan het begin van de 20e eeuw is ook het andere deel van Cramersweide als moestuin in gebruik genomen.

foto Jasper de Groot, Twickel 

Bovenaanzicht Watertoren Foto: Jasper de Groot

Het perceel op Watertoren is bouwland geweest voor het halverwege vorige eeuw als moestuin in gebruik is genomen. Door het eeuwenlange gebruik als bouwland is een es- of plaggendek ontstaan. Dit wil zeggen dat de humusrijke bovengrond minstens een halve meter dik is.

Reacties zijn gesloten.